Cojile de ouă reprezintă o resursă minunată pentru însămânțare, îmbunătățirea solului, combaterea dăunătorilor etc.

1. COMBATEREA LIMACȘILOR

Cojile mărunțite de ouă reprezintă o alternativă excelentă a reziduurilor de diatomee. Pur și simplu presărați-le pe suprafața solului, în jurul plantelor vulnerabile, repetând această procedură după ploaie.

2. RESPINGEREA RUMEGĂTOARELOR

O metodă simplă dar foarte eficientă. Tot ce trebuie să facem este să răspândim cojile de ouă, în jurul grădinii.

3. PENTRU ROȘII

Experții spun că trebuie să mărunțiți 4 coji uscate de ouă și să le adăugați în solul din jurul plantei, atunci când o sădiți

4. FERTILIZAREA SOLULUI CU MINERALE

Cojile de ouă sunt un produs al naturii și, în consecință, posedă mulți dintre nutrienții solicitați de plante. Adăugați coji pisate la baza gropilor de plantare, în special pentru tomate, ardei și vinete. Aceste culturi sunt susceptibile să se îmbolnăvească mai frecvent din cauza deficienței de calciu.

5. COMPOSTUL

Dacă nu plantați tomate și nici nu sunteți în situația de a ține sub control dăunătorii, folosiți cojile de oua pur și simplu pentru obținerea compostului de grădină. Puteți adăuga cu încredere coji de ouă bine mărunțite (ideal, sub formă de pudră) în compost și puteți hrăni, apoi, plante ca broccoli, varză, morcovii, conopida, țelina, cireșii, merii, piersicii, perii, pepenii, strugurii, salata, cartofii, etc.

6. ÎNSĂMÂNȚAREA

Umpleți-le cu substrat umezit în prealabil, potrivit pentru plantarea semințelor și așezați-le în cutia de ouă. Apoi plantați semințele în ele. Atunci când răsadurile vor fi suficient de mari, spargeți cojile de ouă și transplantați-le în grădină.

7. REDUCEREA PH-UL SOLULUI

Cojile de ouă măresc pH-ul solului o dată cu trecerea timpului.

8. ÎMBUNĂTĂȚIREA DRENAJUL SOLULUI DIN GHIVECE

Coaja de ou poate îndeplini funcția de ghiveci pentru plantele aflate în faza de sămânță. Mai târziu răsadul împreună cu suportul natural se pot transfera cu totul în gradină. Ingrijește cu atenție viitoarea plantă și, când a crescut suficient de mare pentru a fi transferată, nu trebuie decât să spargi cu atenție coaja de ou și să pui plăntuța, cu tot cu pământ și rămășițele de coajă de ou, în grădina ta sau într-un ghiveci mai mare. Coaja de ou rămasă se va descompune și va hrăni rădăcina plantei.

9. ȚINEREA PISICILOR LA DISTANȚĂ

Grădinarii recomandă să folosiți cojile de ouă ca remediu. Călcarea pe cojile sparte de ouă ar trebui să fie suficientă pentru ținerea pisicilor la distanță.