Tort de biscuiți tip piramidă – Dacă îți plac prăjiturile cu biscuiți, salvează această rețetă

Ingrediente:

  • 1 kg biscuiți simpli
  • 500 g cremă de ciocolată
  • 3 banane
  • folie alimentară
  • 250 g ciocolată
  • 1/2 lămâie
  • 50 g miez de nucă măcinat

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 linguri cacao
  • 300 g unt
  • 2 lingurițe esență de rom

Mod de preparare:

1. Pentru cremă, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr, pudra de cacao și esența de rom. Mixăm, pe urmă punem compoziția la încălzit pe baie de aburi.

Amestecăm energic până când obținem o cremă densă și omogenă. La final adăugăm zahărul rămas și untul tăiat bucățele, pe urmă amestecăm bine.

2. Pe o masa de lucru, întindem o bucată de folie alimentară. Așezăm un strat de 18 biscuiți. Pe deasupra, turnăm un strat de cremă, pe urmă adăugăm încă un strat de biscuiți.

3. Adăugăm un strat de cremă. Următorul strat de biscuiți este diferit. Pe margini, de o parte și de alta se asează peste cremă in sir câte 6 biscuiți pe fiecare margine. Mijlocul se lasă liber. Acoperim cu un strat de cremă și procedăm la fel cu următorul strat. În golul format, așezăm bananele.

4. Cu ajutorul mâinilor, formăm rulada. Se apucă folia dintr-o parte și de altă și se strâng marginile până se formează o piramidă de biscuit. Se da la rece circa 2 ore, să se întărească crema,apoi se scoate și se toarnă deasupra ciocolată topită la bain marie.

Poftă bună!

Loading...