Rețetă delicioasă și plină de vitamine – Dulceață de căpșuni, fără fierberea fructelor

Ingrediente:

  • 2 kg căpșuni
  • 1 kg zahăr
  • 125 ml apă

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm căpșunile pe urmă le spălăm sub jet de apă.

2. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm zahărul și fierbem, la foc mic, 5-7 minute până când obținem un sirop omogen.

3. Așezăm căpșunile într-un vas. Pe deasupra, turnăm siropul pregătit anterior. Căpșunile vor lăsa suc și siropul va deveni lichid.

4. Strecurăm căpșunile de sirop și le așezăm într-un vas separat. Siropul obținut îl punem la fiert, pe urmă îl turnăm peste căpșuni. Procedăm la fel de 3 ori.

5. După a 3-a procedură, repartizăm căpșunile în borcane.

Loading...