Rețetă de post – Prăjitură fragedă cu mere, cu ingrediente la îndemână

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 ml apă minerală
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 fiolă esență de vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 kg mere
  • 150 g zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 lingură scorțișoară
  • 2 linguri griș

Mod de preparare:

1. Pentru început, decojim merele și le dăm prin răzătoare. Le călim într-un vas, pe foc mic. Adăugăm zahărul, scorțișoara, esența de vanilia, grișul și amestecăm bine.

2. Pentru aluat, turnăm apa minerală într-un bol. Adăugăm uleiul, zahărul, sucul de lămaie, vanilia si praful de sare. Treptat, adăugăm făina, praful de copt și amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen, pe care îl punem la frigider pentru 20 de minute.

3. Întindem aluatul obținut în 2 foi subțiri și egale. Așezăm o foaie de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, adăugăm umplutura pregătită anterior iar la final, acoperim cu a 2-a foaie de aluat.

4. Coacem prăjitura la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

La final, decorăm cu zahăr pudră. Poftă bună!

Loading...