Rețeta asta de salată la borcan am găsit-o într-o carte veche cu multe rețete de conserve pentru iarnă

Ingrediente:

  • 2 kg varză
  • 2 kg roșii
  • 1-2 kg morcovi
  • 1-2 kg castraveți
  • 1-2 kg ardei dulci
  • 1-2 ardei iuți
  • 30 boabe de piper negru
  • 6 foi de dafin
  • 500 ml ulei
  • 250 ml oțet de vin
  • 150 g zahăr
  • 3-4 linguri sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem toate legumele cu ajutorul unui cuțit. Încercăm să le tăiem cât mai mărunt. Le așezăm într-un bol și amestecăm bine.

2. Adăugăm uleiul, boabele de piper, oțetul, foile de dafin, zahărul și amestecăm foarte bine.

3. Lăsăm salata la macerat 60 de minute, pe urmă o punem la fiert într-un vas separat.

4. Fierbem la foc mic 15 minute din momentul clocotirii.

5. Repartizăm uniform salata în borcane sterilizate.

Loading...