Profiterol cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată – Cu siguranță nu mai cumperi de la cofetărie

Ingrediente pentru gogoșele:

  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă
  • sare
  • 3 ouă mari
  • 250 g făină

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri făină
  • 1 baton de vanilie
  • sare
  • 100 g unt
  • 400 g înghețată de vanilie
  • 2 ouă
  • 2 banane
  • frișcă
  • sirop de ciocolată

Mod de preparare:

1. Într-un vas, punem la fiert apa. Adăugăm sarea și uleiul. Când a început să clocotească, adăugăm făina cernută, amestecăm și luăm vasul de pe foc.

2. După ce s-a răcit, adăugăm ouăle. Amestecăm bine, pe urmă turnăm compoziția într-un posh. Formăm gogoșelele și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.

3. Pentru crema de vanilie, batem ouăle cu zahăr. Adăugăm sarea, făina și laptele călduț. Amestecăm bine pe urmă punem compoziția la fiert, pe foc mic. Adăugăm vanilia și mixăm până când obținem o cremă densă și omogenă.

4. După ce s-au răcit, umplem gogoșelele cu crema pregătită anterior și le decorăm cu glazură de ciocolată.

Loading...