Prăjitură tip negresă cu nuci, frișcă și glazură de ciocolată – O rețetă pe care nu trebuie să o ratați

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 5 lingurițe mici de cacao
  • 250 ml lapte
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g miez de nucă
  • 150 g alune prăjite

Ingrediente pentru glazură:

  • 150 g ciocolată
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță amidon
  • 80 g zahăr
  • 1 linguriță de pudră de cacao
  • sare

Ingrediente pentru sosul de ciocolată:

  • 150 g ciocolată
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță amidon
  • 80 g zahăr
  • 1 linguriță de cacao
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, dizolvăm amidonul în câteva linguri de lapte. Într-un vas, punem laptele la fiert. Când a început să fiarbă, adăugăm zahărul, sarea, amidonul și amestecăm foarte bine.

Luăm vasul de pe foc și adăugăm ciocolata tăiată mărunt. La final, adăugăm o lingură de pudră de cacao și amestecăm bine.

2. Pentru blat, topim untul pe baie de aburi. Adăugăm zahărul, laptele și pudra de cacao. Amestecăm bine și fierbem, la foc mic, până la omogenizare.

3. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. În sosul pregătit anterior, adăugăm făina și praful de copt. Mixăm, pe urmă adăugăm spuma de albușuri și miezul de nucă mărunțit.

Turnăm aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. La final, tăiem blatul pătrățele.

4. Tapetăm blatul cu frișca iar pe deasupra adăugăm sosul de ciocolată.

Loading...