Prăjitură delicată cu frişcă și cremă de ness – Nu lipsește de la nici o zi festivă

Ingrediente pentru blat:

  • 350 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 80 g pudră de cacao
  • 250 g unt
  • 2 ouă întregi
  • 4 albușuri
  • 250 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță vârf coajă de lămâie

Ingrediente pentru crema de ness:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri ness
  • 400 ml smântână

Alte ingrediente:

  • 150 ml cafea solubilă
  • 250 ml frișcă

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm pudra de cacao și praful de copt. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă.

2. Într-un bol separat, batem untul cu zahăr. Adăugăm gălbenușurile, coaja de lămâie, laptele și făina amestecată cu pudra de cacao și praful de copt.

3. Amestecăm foarte bine iar la final adăugăm spuma de albușuri. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.

4. Pentru crema de ness, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, ness-ul și amestecăm foarte bine. Punem compoziția obținută la încălzit pe baie de aburi.

5. După ce am obținut o cremă densă și omogenă, luăm vasul de pe foc, adăugăm smântâna și amestecăm bine.

6. Pentru a forma prăjitura, însiropăm blatul și îl tapetăm cu crema pregătită anterior.

7. La final, adăugăm uniform frișca. Punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.

Poftă bună!

Loading...