O bunătate – Prăjitură cu foi de napolitană, pandișpan, cremă de vanilie și cremă caramel

Ingrediente: 1 pachet foi de napolitană

Ingrediente pentru crema de caramel:

  • 200 g miez de nucă
  • 200 g unt
  • 3 ouă
  • 450 g zahăr
  • 1 linguriță esență de rom

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 80 g zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 50 g făină
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 100 g unt

Ingrediente pentru pandișpan:

  • 6 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 14 linguri făină
  • coajă de lămâie
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare:

1. Pentru crema de caramel, turnăm 400 de grame într-un vas. Îl topim, la foc mic. Adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm bine. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm 50 de grame de zahăr și turnăm compoziția peste siropul de zahăr.

3. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

4. Adăugăm miezul de nucă mărunțit și esența de rom.

5. Pentru crema de vanilie, punem laptele la fiert. Într-un bol separat, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm 80 de grame de zahăr, 50 de grame de făină și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm laptele fierbinte și amestecăm foarte bine. Punem compoziția obținută la fiert, pe foc mic și amestecăm energic până obținem o cremă densă și fină. La final, adăugăm esența de vanilie și untul tăiat cubulețe.

6. Pentru pandișpan, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, uleiul, coaja de lămâie, esența de vanilie și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare. Treptat, adăugăm făina și mixăm până obținem un aluat pufos. Turnăm aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

7. Pentru a forma prăjitura, se asează prima foaie de napolitană peste care se toarnă o parte din crema de caramel la temperatura camerei. Peste crema de caramel se toarnă o parte din crema de vanilie și se nivelează. Se asează cu grijă foaia de pandișpan. Se nivelează incă un strat de caramel și un strat de crema de vanilie și se asează ultima, foaia de napolitană.

Poftă bună!

Loading...