Ciorbă de perişoare cu carne de curcan și bors – Cea mai dorită rețetă din ultima vreme

Ingrediente pentru perișoare:

  • 500 g carne tocată
  • 50 g orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru ciorbă:

  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • pătrunjel
  • țelină
  • ardei gras
  • 2 roșii
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi albi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri borș

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm legumele. Morcovii îi dăm prin răzătoare. Tocăm mărunt păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras. Ceapa o tăiem rondele iar roșiile și cartofii cubulețe.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa roșie. Adăugăm restul legumelor și gătim la foc mic câteva minute. Adăugăm 1 litru de apă, sare și gătim 15 minute.

3. Pentru perișoare, amestecăm carnea tocată cu orezul, oul, sarea și piperul. Amestecăm bine până la omogenizare. Cu ajutorul mâinilor, formăm perișoarele.

4. Așezăm perișoarele în ciorbă și fierbem, la foc mic, 5 minute. La final, decorăm cu pătrunjel tăiat mărunt.

Poftă bună!

Loading...