Chec de post cu rahat şi nuci – Rețetă ideală pentru Postul Paștelui

Ingrediente:

  • 600 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 10 linguri ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 200 g zahăr
  • 1 esență de vanilie
  • 2 linguri oțet
  • 400 ml apă
  • sare
  • coajă de portocală
  • 100 g rahat
  • 150 g miez de nucă

Mod de preparare:

1. Într-un bol, adăugăm uleiul, coaja de portocală, oțetul, esența de vanilie, apa, zahărul, sarea. Mixăm bine până la omogenizare.

2. Într-un bol separat, turnăm făina. Adăugăm bicarbonatul de sodiu, praful de copt, miezul de nucă măcinat și amestecăm foarte bine. Adăugăm compoziția lichidă pregătită anterior și mixăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Turnăm aluatul în 2 tăvi tapetate cu ulei și acoperite cu hârtie de copt. Așezăm uniform aluatul și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Loading...