Căpșunată sau lichior de căpșuni – Rețetă de casă pentru o băutură delicioasă și aromată

Ingrediente:

  • 500 g căpșuni
  • 500 ml vodcă
  • 300 g zahăr
  • 1/2 lămâie
  • 200 ml apă stătută

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem căpșunile în jumătate.

2. Așeăm căpșunile într-un borcan. Pe deasupra, turnăm vodca. Adăugăm sucul de lămâie și lăsăm borcanul într-un loc cald, timp de 7-10 zile.

3. După acest interval de timp, scurgem sucul format, folosind o pânză de tifon. În căpșunile rămase, adăugăm zahăr și le lăsăm 3 zile.

4. După 3 zile, scurgem siropul obținut și îl amestecăm cu sucul obținut anterior. Lăsăm lichiorul într-un borcan 3-5 zile. În acest timp, lichiorul va deveni deschis la culoare, veți putea îndepărta resturile și apoi să-l filtrați.

Loading...